Anaula...moe, voldaan en relax naar bed

Dus het gaat eigenlijk veel te goed hier en ben ik te relax om te schrijven. Maar vooruit...ik kan het ook niet allemaal voor mezelf houden.

Wanneer je in het binnenland zit, word je vroeg wakker of je wilt of niet. Dus Ken en Don die zaten al om half 6 in de ochtend in de sula. Dat was voor mij net iets te vroeg, maar de sula zo vroeg in de ochtend is een echte aanrader. Lekker alle hebi van het werk weg laten masseren.
Het uitzicht vanuit de cabana


Het ontbijt is koninklijk. Om daarna nog wat na te babbelen, want dan hoor je het een en ander. Zoals Anaula...wat betekent het? Zal ik het hier verklappen? Nee...vraag er maar naar wanneer je op bezoek bent. Bijzonder verhaal.

Eenmaal op Anaula valt er genoeg te doen buiten het eiland. De leuke tochtjes kunnen worden bezocht met een vriendelijke gids die echt alle vragen geduldig beantwoord. Zo zijn er tochten naar de dorpen Laduani en New Aurora, leer je tijdens de boswandeling het een en ander over onze vegetatie en tijdens de vierdaagse trips zit er ook een bezoekje Minimi of Pikin Slee in het programma. Er is meer dan dat. Op speciaal verzoek kun je ook gaan hengelen of vogels spotten. En heb je werkelijk zin in niets...ga dan net als Alan lekker in het zwembad liggen. Neem de kids mee, die ook moe kunnen worden in de speeltuin.
Een wandeling met onze gastvrouw Kim

Evy en ik maken een wandeling met Kim, die geeft uitleg bij bomen en planten die wij al twee dagen voorbijlopen en niet eens hebben opgemerkt. We trekken ook even het bos in. Dan zien wij een yoga platform en een conference center, die wordt omgebouwd tot een huis waar gezinnen zich kunnen terugtrekken en ervoor kunnen kiezen zelf te koken. Iets verder adem je nog meer de zuivere lucht in, terwijl het gezellig wandelen is.

In de lobby liggen er zachte banken. Helaas, heeft de wind verlof genomen en liggen we te zweten. Daar is er maar een oplossing voor: SULA. Zaaaaaalig. We blijven daarin tot het tijd is voor het avondeten. En na de heerlijke spaghetti bolognese in de middag, zijn we in de avond na de zoetzure vis met bonen en boulanger, met okersoep in het voorgerecht... zoooo voldaan dat we de gitaar pakken. En oh yee...wat er daaruit komt...zie mijn facebook account (waarschuwing vooraf om oordopjes te zoeken). Ik moet bekennen dat Ton ons flink wat Ztrun had toegediend. Pffff
Deze heeft toch geen bijschrift nodig? Maar vrij vertaald: complimenten aan de kok!

Na het optreden van Taanga Faya uit New Aurora waarbij de kaseko onze heupen losmaken, gaan we wel om 22.00u naar bed. We moesten wel. Moe, voldaan en totaal relax. Met de luxe die je hier wordt aangeboden, kun je bijna niet anders.

Gewoon genieten geblazen....

Ps: foon pics by Ken & Evy...

Comments

Popular posts from this blog

Het lied "Zestien April" is een echte traditional

De diepzinnige teksten van Kasekolegende Iwan Esseboom

Johan 'Sjam' Blom: The Number One Showman