BusyB: van hobby naar job

"Deb, we gaan morgen buiten de stad. Ga je mee?"
"Nee, ik zou wel willen, maar heb Joan beloofd dat ik haar zou helpen met haar feestje"
"Alweer! Sinds we hier op vakantie zijn, heb je nooit tijd voor ons. Meisje, je doet als een busy bee"

Zo moet het er ongeveer aan toe zijn gegaan zo'n 13 jaar geleden. De oom van Deborah Arlaud wist toen niet dat hij met zijn uitspraak voor altijd verbonden zou blijven aan zijn nichtje en haar toekomst. Want het was toen dat Debbie besloot datgene dat ze al jaren vrijblijvend deed -omdat ze het zo leuk vond- een beetje serieuzer aan te pakken. "Het begon in 2003 met The Back Lot, die het filmfestival organiseerde in Thalia, Theater Unique en CCS." De feestjes werden ook aan het concept toegevoegd, toen ze eens op eentje kwam die zo bruya was dat de jarige steeds zoek was. Debbie moet lachen wanneer ze de herinneringen ophaalt, maar het was toen dat zij zich realiseerde dat dit wel een gat in de markt was. En dus levert zij hostess werk voor jarigen, de overheid, shows, beurzen en zelfs begrafenissen.
Debbie in de begindagen in het Academische Ziekenhuis..
Is er iets dat zij ooit geprobeerd heeft en weer van het aanbod heeft verwijderd? Ja toch wel. Valet Parking. "Er was toen een activiteit in Best Western en het is niet goed gelukt, omdat de mensen de jongens niet achter hun stuur wilden. Dat was jammer want iedereen had een rijbewijs. We hebben Valet Parking toen weer van het schema gehaald." Waarschijnlijk kijken de bezoekers teveel naar Hollywood...het is daar dat autoparkeerders wel eens meer doen dan de auto netjes parkeren.... :D

Deze BusyB is nu deeltijds werkzaam bij Hotel Krasnapolsky als Duty Manager. Daarvoor heeft ze voor de verzekeringen gewerkt. En opnieuw haalt ze herinneringen op. "Ook was ik steeds degene die feestjes organiseerde en het gebouw aankleedde rond de feestdagen." Eenmaal thuis was het tijdens hoogtijdagen als Pasen en Kerst dat er wel altijd een activiteit thuis bij haar was. En de huwelijken van nichtjes en neefjes werden aan niemand anders toevertrouwd.

Het is meer dan duidelijk...being a hostess was and is Debbie op het lijf geschreven. Voor de toekomst zou zij graag internationaal willen gaan bijvoorbeeld of een jazz festival zoals van Curacao. "Ook al moet ik slechts handdoeken uitreiken aan de bezoekers", zegt ze met een glimlach. Overigens zal het dan niet haar eerster keer zijn: met cabaretier Jorgen Raymann heeft ze gestaan op Curcacao en Aruba.

Debbie praat met kinderen van weeshuizen die haar 10e jaar BusyB inluiden.
Er is nog veel meer verwennerij voor kinderen op komst.


En is er iets dat zou mogen veranderen in haar branche? JA!
"Bedrijven erkennen ons nog niet genoeg als event managers. Het is vaak moeilijk om ze uit te leggen dat je er bent om hun werk uit handen te nemen. Ze zien ons juist als een extra belasting. En dat terwijl zij rustig door kunnen gaan met hun dagelijkse werkzaamheden, terwijl wij de organisatie doen. Oh, en mensen worden boos op ons tijdens shows. Wij werken met regels. Die krijgen wij en die voeren wij uit."

En toch blijven Debbie en haar team het werk met veel liefde doen. Op 3 augustus deelde zij die liefde met bijkans 60 kinderen van twee tehuizen, vrienden en zakenrelaties. Op weg naar haar tiende jaar (in 2006 schreef zij zich officieel in bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken...red) mochten wij met z'n allen naar de film, compleet met popcorn, drank en taart. Het werd een mooie middag vol mooie verhalen over de afgelopen negen jaar. Ook vol blijde gezichten, de kids konden hun geluk niet op. In dit jubileumjaar blijven kinderen haar focus...en wij blijven genieten van haar goede diensten.

The crew...all smiles

Gefeliciteerd Deb en crew. You guys are doing awesome jobs. Keep spreading the love.

Ps: en fristeri met je jaardag. Geniet ervan.

-Roseternal

Foto's: collectie Deborah Arlaud


Comments

Popular posts from this blog

Het lied "Zestien April" is een echte traditional

De diepzinnige teksten van Kasekolegende Iwan Esseboom

Johan 'Sjam' Blom: The Number One Showman